• Ingyen e-Book - Kód: eBookS2024 35.000Ft feletti vásárláshoz most!

7 nyári alapdarab

szerző Judit Korondi August 03, 2022
7 nyári alapdarab, avagy mit rakj a kézipoggyászodba, ha véletlenül „elveszne” a csomagod a reptéren

 

Persze nem kell a legrosszabbra felkészülni, de fogjuk fel úgy, mint egy kapszularuhatár próbatételt. Pakolj úgy, hogy ha tényleg elveszne a bőröndöd, akkor mit kellene magaddal vinned a kézipoggyászban, hogy egy néhány napos nyári kiruccanás alatt is tökéletesen fel tudj mindig öltözni.

Ehhez adunk néhány most tippet:  

1. Laza fehér póló

Ez talán nem is szorul sok magyarázatra. A laza fehér póló gyakorlatilag bármilyen alsóval felvehető és akármilyen alkat vagy, ha lazább, lezserebb fazont választasz, mindennel menni fog. Ugyanúgy passzol egy elegáns szoknyával, mint egy farmersorttal vagy egy bő lenvászon nadrággal. Egy diszkrét felirat is bőven belefér, csak a nagyobb harsányabb mintákat kerüld. 

 

2. „Felkapom és megyek” lenge nyári ruha

Itt a hangsúly a lengeségen van, tehát fontos a jó anyag, ami nem túl vastag, nem gyűrődik és nem túl szűk. Ha ezek kipipálva, akkor jöhet akár nyári kis virágos apróminta vagy az alapszínek (fehér, fekete, bézs). A lényeg, hogy egy mozdulattal fel tudd venni, akár a fürdőruhára is amikor napozásból a beach bárba indulsz. Lehetőleg sok gomb vagy bonyolult pántok nélkül.

 

3. Városnézős szandál

Oké, ez nem ruha, de mindenképp alapdarab. Ha tornacipőben utazol, akkor ez legyen (a strandpapucs mellett) a másik lábbeli, amit magaddal viszel. Ízlés kérdése, hogy milyen fazont, stílust választasz, itt más szempontokat kell szem előtt tartani. Mivel ha akár órákat gyalogolsz majd benne a 40 fokban, akkor nagyon nem mindegy mit viselsz. A legfontosabb, hogy semmiképp se vigyél vadiúj darabot, amit még nem hordtál otthon, hogy a lábad már megszokja, és ne akkor törjön fel. A másik fontos szempont, hogy stabil legyen benne a lábad, ha folyamatosan csúszkál a talpad és „tartanod kell” annál nincs fárasztóbb. Ezért is érdemes flip-flop helyett egy pántos, csatos megoldást választani, ami jól fogja a lábad.

4. Nyári ing vagy ingruha

A nyári ing vagy ingruha nagyon jól kihasználható, hiszen akár ruhaként önállóan, akár sort, top fölé is felvehető egy plusz rétegnek. De felkaphatod fürdőruhára is. A stílusodtól függően lehet bő szabású vagy övvel karcsúsítható, de mindenképp javasolt a vékony, légáteresztő anyag. Színben a kék csíkos tengerparti nyaralásnál telitalálat egy szalmakalappal, oversize napszemüveggel. 

 

  1. Csinos (nem farmer) sort

A farmer sort ugyan rendkívül divatos, de egy jól szabott, bővebb fazonú sortnál nem találsz kényelmesebb alapdarabot. Persze ehhez érdemes nem bővebb felsőt választani, de egy könnyű blúz vagy ujjatlan top máris tökéletes párosítás. Egy elegánsabb étterembe szandállal, kiegészítőkkel ugyanolyan jól működik, mint flip-floppal a fagyizóba.

  1. Ujjatlan top

Ugyan az ujjatlan top elég tág megfogalmazás, de az biztos, hogy ha beraksz egy ilyet nyaraláskor, azt többször is fel tudod majd használni. Egy fekete szűkebb top nemcsak a bővebb sorthoz ideális, de egy bő szoknyához vagy egy nyitott inghez, blúz alá is jó megoldás lehet például esténként. Egy másik stílust képvisel a szatén vagy selyem ujjatlan felső, ami leheletnyi, „szinte rajtad sincs” érzetet ad, ezeknél érdemes figyelni a minőségi anyagösszetételre, mert a műszálas könnyen rád tapadhat a nagy melegben.

 

  1. Fürdőruha

A fürdőruha fazonja nagyon egyéni, kinek milyen az ideális az alkatához, mellméretéhez, formájához, és mivel a legtöbbünknek hosszú válogatás, mire megtaláljuk a megfelelő fazont, semmiképp se bízz a nyaralás helyszínén lévő kínálatban. Menj biztosra, és a kézipoggyászba vele! A felsőt akár topként is lehet hordani kimonóval vagy áttetsző ruha alá, így a strandon kívül is öltöztet. Az egyrészes darabok pedig sorttal tulajdonképp body-ként is működnek.

 

Ha a fenti alapdarabokkal bebiztosítod magad, akkor már nyugodtan hátradőlhetsz az indulásra várva!

Ugrás a lap tetejére